Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Віта Ковальська взяла участь у Міжнародному діалозі про втілення реформи системи догляду та підтримки дітей

Віта Ковальська взяла участь у Міжнародному діалозі про втілення реформи системи догляду та підтримки дітей

Захід в межах Саміту міністрів соціальної політики відбувся під головуванням Міністерки соціальної політики України Оксани Жолнович, за участі першої леді України Олени Зеленської, міністрів соцполітики держав-членів ЄС, Сполученого Королівства і Сполучених Штатів Америки.

Також були присутні представники Офісу Президента України, обласних державних адміністрацій, міжнародних організацій і громадянського суспільства. Під час зустрічі було презентовано проєкт стратегії, який окреслює основні етапи, терміни та пріоритети втілення реформи системи догляду та підтримки дітей. До учасників міжнародного діалогу звернулася перша леді України Олена Зеленська.

«У дитини має бути родина. Саме в цьому сенс стратегії реформування системи догляду та підтримки дітей. Цей курс на сімейне виховання Україна взяла ще до вторгнення. Але ворожий напад поставив реформу під загрозу. Утім дитинство не можна відкласти. Тож ми не маємо обирати. Наша відповідь – і порятунок життя, і його покращення. Одночасно. Розвиток сімейних форм виховання триває, і я рада, що Фундація в цьому допомагає», – сказала Олена Зеленська.

За словами першої леді України, наразі потрібно більше людей, готових підтримувати, всиновлювати та брати на виховання, а для цього вони мають мати власну впевненість у житті – у житлі, у державній підтримці.  

«Попри виклики повномасштабної війни одним із найголовніших напрямків роботи сьогодні є захист дітей і створення умов для їх гармонійного розвитку. Це питання перебуває на особистому контролі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. У тісній співпраці з благодійними організаціями та міжнародними партнерами докладаємо максимум зусиль для розвитку соціальної сфери нашого регіону і провадження реформи зокрема», – сказала Віта Ковальська.