Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Громадянам, які були позбавлені свободи внаслідок агресії рф, виплатять грошову допомогу

Громадянам, які були позбавлені свободи внаслідок агресії рф, виплатять грошову допомогу

На позачерговій сесії Харківської облради 10 квітня ухвалили рішення про виплату одноразової адресної грошової допомоги особам, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України.

Виплати надаватимуться у межах комплексної Програми підтримки захисників і захисниць України та членів їхніх сімей в Харківській області на 2024–2028 роки.

«Доповів депутатам про оперативну ситуацію в області. А також про деталі робочого візиту Президента України Володимира Зеленського на Харківщину, у ході якого порушили питання щодо захисту неба, зведення фортифікацій, підтримки місцевого бізнесу, енергетичної безпеки. Серед підтриманих депутатами ініціатив – одноразова грошова виплата у розмірі 50 тисяч гривень тим жителям області, які були позбавлені волі внаслідок агресії рф», – сказав начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Наголошуємо, підставою для розгляду питання щодо надання одноразової допомоги є особиста заява громадянина на ім’я  начальника Харківської обласної військової адміністрації або голови Харківської обласної ради та засвідчені в установленому чинним законодавством порядку таких документів:

- копії паспорта громадянина України заявника;
- копії довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків заявника;
- виписки з Єдиного реєстру осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України;
- довідки про відкриття поточного рахунку в Уповноваженому банку.

Заява та визначені документи подаються в паперовій чи в електронній формі на офіційні електронні адреси Харківської обласної військової адміністрації або Харківської обласної ради.