Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ООН продовжить підтримку Харківщини у напрямку підготовки до зимового сезону

ООН продовжить підтримку Харківщини у напрямку підготовки до зимового сезону

Начальник ХОВА Олег Синєгубов зустрівся з координаторкою системи ООН в Україні Деніз Браун та головою Управління ООН із координації гуманітарних справ в Україні Сарою Гілдінг дер Ведувен.

Також до зустрічі долучилися керівники Чугуївської, Великобурлуцької, Куп’янської, Вовчанської, Золочівської, Дергачівської громад.

На початку обговорення Олег Синєгубов наголосив, що через масовані обстріли росії у Харкові значно постраждала критична інфраструктура. Окрім того, він підкреслив необхідність ремонтів у місцях компактного проживання, адже через російську агресію кількість людей, яким потрібне тимчасове помешкання, зростає.

«Енергетична система міста має важку ситуацію. Ми вже застосовуємо аварійні відключення, але нові обстріли роблять ситуацію ще складнішою. Основна проблема в місті наразі – це знищення енергогенеруючих підприємств. Тому вже зараз ми маємо розпочату підготовку до нового опалювального сезону, а саме: забезпечити багатоповерхові будинки міста генераторами та паливом, а також насичувати мережу області портативними зарядними станціями. Жителям області, наприклад, можна адресно надавати кошти на придбання твердого палива, це пришвидшить процес отримання людьми матеріалів», – сказав начальник Харківської ОВА.

Координаторка системи ООН в Україні висловила співчуття у зв’язку із загибеллю жителів Харківщини унаслідок російських обстрілів. Вона зазначила, що підтримка регіону продовжиться, аби допомогти людям, що страждають від війни.

«Наразі у нас більше 100 співробітників задіяно у Харківській області. Хочемо своїм прикладом показати іншим представникам світової спільноти, що тут можна і потрібно працювати, що багато людей повертаються. Звичайно, нині нас найбільше хвилює ситуація у прикордонних населених пунктах, адже вони щоденно піддаються обстрілам», – прокоментувала Деніз Браун.

Зокрема, під час зустрічі розглянули потреби прифронтових громад. Як додав Куп’янський міський голова Андрій Беседін, співробітництво з ООН їхня громада розпочала від початку повномасштабного вторгнення рф.

«Дякую за те, що підтримуєте жителів продуктами харчування, засобами гігієни, будівельними матеріали для консервації пошкодженого або зруйнованого майна. Це потужна допомога, якої ми потребуємо постійно», – поділився Андрій Беседін.