Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відбувся регіональний економічний форум

На Харківщині відбувся регіональний економічний форум

В заході взяв участь заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов, представники профільних міністерств та бізнесу, очільники громад, благодійники та міжнародні донори.

Тема форуму - «Економічне відновлення та розвиток Харківської області в умовах війни». Під час заходу велику увагу приділили питанням підтримки бізнесу, розвитку унікальних програм фінансування та створенню нових робочих місць.

«Особливу увагу приділяємо саме постраждалим та деокупованим територіям. Наше завдання, аби до таких громад поверталися підприємства, малий та середній бізнес, адже саме завдяки цьому можна буде перезапустити економіку», - зазначив заступник Міністра економіки України Олексій Соболев.

Окрему увагу сконцентрували на програмі «єРобота». Від початку поточного року у Харківській області розглянуто 274 бізнес-планів на отримання мікрогрантів. Направлено на розгляд до Державного центру зайнятості 259 заяв та отримано 121 позитивних рішення про надання коштів, 145 особам профінансовано проєкт мікрогранту на суму 34 мільйони гривень.

«Також варто зазначити, що завдяки співпраці з Міністерством економіки України, в Харківській області були змінені умови щодо кредитування за програмою «5-7-9%». За даними Фонду розвитку підприємництва, в регіоні видано 3 509 кредитів на загальну суму 16,8 мільярдів гривень за час повномасштабного вторгнення», - повідомив Євген Іванов.

Нині на Харківщині триває підготовка до відкриття офісів «Зроблено в Україні» в районах, задля більш ефективної комунікації влади на місцях та підприємців. Старт цієї програми створить можливості для додаткового фінансування вітчизняних виробників та створення нових робочих місць.