Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині забезпечуватимуть санаторне лікування для людей з інвалідністю

На Харківщині забезпечуватимуть санаторне лікування для людей з інвалідністю

Про це йшлося під час засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Харківській обласній військовій адміністрації.

В Харківській області зареєстровані понад 126 тисяч людей з інвалідністю, з яких – 26 тисяч внутрішніх переселенців. В межах регіональної програми підтримки пропонується долучити очільників територіальних громад та районів до забезпечення санаторного лікування для осіб з інвалідністю. Фінансування передбачено з обласного бюджету.

«Протокольно доручаємо очільникам райвійськадміністрацій, головам сільських та селищних адміністрацій забезпечити організацію санітарно-курортного лікування осіб з інвалідністю в профільних закладах Харківської області, відповідно до комплексної програми соціального захисту населення», - зазначив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.

Особливу увагу під час засідання приділили питанню соціальних виплат особам з інвалідністю. З державного бюджету люди отримують щомісячну допомогу у розмірі 3414 гривень. Для осіб з інвалідністю, що належать до категорії ВПО, з 1 березня збережено виплату допомоги на проживання обсягом 3 тисячі гривень.

«Водночас на Харківщині діють регіональні програми з допомоги особам з інвалідністю. Передбачаються виплати людям, які перенесли хірургічне втручання, операції, пацієнтам з онкологією. Від початку року таку допомогу отримали 412 осіб на загальну суму 10 мільйонів гривень», - повідомила в.о директора Департаменту соціального захисту населення Харківської ОВА Тетяна Печура.

Крім того, під час засідання підіймали питання потреб цивільного захисту населення. Для посилення матеріально-технічної бази місць компактного проживання, є потреба у генераторах на випадок довготривалої відсутності світла.

«За останніми даними моніторингу, потреба місць компактного проживання складала 4 генератори, аби під час довготривалої відсутності світла, люди мали змогу зарядити мобільні пристрої та приготувати їжу. Наразі необхідна кількість генераторів закуплена. До МКП вони надійдуть вже з наступного тижня», - розповів голова правління БО «Координаційний гуманітарний центр» Євген Коляда.

Також, Євген Коляда додав, що під час останнього довготривалого знеструмлення внаслідок ворожих атак по об’єктах критичної інфраструктури області, «Координаційний гуманітарний центр» передав понад 15, 5 тонн паливно-мастильних матеріалів для забезпечення безперебійної роботи генераторів в місцях компактного проживання та Пунктах Незламності.