Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кластер з питань житла та непродовольчих товарів допомагає відновлювати Харківщину

Кластер з питань житла та непродовольчих товарів допомагає відновлювати Харківщину

Заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов зустрівся з представниками Кластера з питань житла та непродовольчих товарів у Харківській області.

Під час зустрічі обговорили плани на легкі та середні ремонти у громадах у 2024 році, а також підготовку до наступної зими. На зустрічі були присутні представники Польського центру міжнародної допомоги, Польської гуманітарної акції, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, Управління ООН з координації гуманітарних справ, Всесвітньої лютеранської федерації, гуманітарної місії «Проліска», БФ «Спільна Справа», БФ «Право на захист», Координаційного гуманітарного центру, Solidaritеs International та інші.

«Наразі збільшується кількість евакуаційних заходів на території області. Можливо, з часом будуть додаватися ще й інші населені пункти. Тож будемо спільно аналізувати ситуацію та розподіляти обов’язки, щоб не дублювати наші дії і спрямувати сили на підтримку евакуйованих та ВПО у місцях компактного проживання», – зазначив Євген Іванов.

Також презентували заходи реагування на надзвичайні ситуації та планування резервів. Зокрема, визначили, якими мають бути набори екстреного ремонтного реагування та набори непродовольчих товарів. 

«Спостерігаємо збільшення інтенсивності обстрілів Харкова, тож нам необхідно працювати в щільній комунікації між партнерами Кластера. На попередніх зустрічах ми обговорювали розробку рекомендацій щодо відповіді на надзвичайні ситуації. Сьогодні ми детальніше розглянемо ці процедури реагування – від екстреної допомоги до другої фази реагування шляхом проведення легкого чи середнього ремонту», – сказала координаторка субнаціонального Кластера житла та непродовольчих товарів у Східних регіонах Рене Вінвін.