Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Польща допомагатиме у відбудові Харківської області

Польща допомагатиме у відбудові Харківської області

Про це йшлося на зустрічі заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова, Голови комісії Сейму Республіки Польща з питань міжнародної співпраці Павла Коваля та Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні Ярослава Гузи.

Під час заходу сторони обговорили військову та гуманітарну ситуацію в області. 

«Ворог щодня продовжує обстрілювати населені пункти Харківщини, вбивати мирних жителів та знищувати цивільну інфраструктуру області. Найбільше страждають прикордонні населені пункти, але ударів також завдають і по місту Харкову. ЗСУ ціною неймовірних зусиль стримують ворога і не дають окупантам просунутися по нашій території», – розповів Євген Іванов.

Наразі перед обласною військовою адміністрацією стоїть низка важливих і складних завдань - допомога внутрішньо переміщеним людям, відновлення об'єктів цивільної та критичної інфраструктури, розмінування територій. Найголовніше завдання на сьогодні - всебічна допомога Захисникам і Захисницям України та будівництво фортифікаційних і оборонних споруд. Саме на ці напрямки спрямовується і буде спрямовуватися максимум зусиль та ресурсів, наголосив Євген Іванов. 

За словами Павла Коваля, Польща планує посилити свою участь у відбудові Харківщини та поглибити співпрацю з обласною військовою адміністрацією у проєктах, що вже реалізуються в регіоні.

«Для нас важливо дізнатися про найгостріші запити, які зараз постають перед Харківською областю, аби ми мали змогу більш повно надати підтримку регіону», – наголосив Голова комісії Сейму Республіки Польща з питань міжнародної співпраці.

Наприкінці зустрічі сторони домовилися підготувати спільний план першочергових дій в напрямку взаємної співпраці. Окрему увагу приділили питанню розмінування території Харківської області та перспективі залучення відповідних польських фахівців.