Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Іноземні благодійники допоможуть відремонтувати одне з відділень Обласної клінічної психіатричної лікарні №3

Іноземні благодійники допоможуть відремонтувати одне з відділень Обласної клінічної психіатричної лікарні №3

Про це йшлося під час зустрічі заступниці начальника Харківської ОВА Олени Логвинової із головою Представництва «Всесвітня Лютеранська Федерація в Україні» Марком Мулланом.

Олена Логвинова відзначила, що ця лікарня має велике значення для нашого регіону, адже надає стаціонарну психіатричну допомогу не тільки жителям Харківщини, але й пацієнтам Луганської та Донецької областей. 

«Ми зацікавлені у проведенні ремонтних робіт в одному із відділень медзакладу, адже наразі багато людей потребують не тільки психіатричної, але й психологічної допомоги. Відновивши приміщення ми створимо гідні умови як для пацієнтів, так і для персоналу лікарні», – сказала Олена Логвинова.

В свою чергу Марк Муллан зазначив, що його організація працює на Харківщині з весни 2023 року й за цей час встигла організувати ремонт більше півтисячі квартир харків’ян, які постраждали внаслідок бойових дій. Окрім ремонту житла, благодійники допомагають відновити системи водопостачання та координують роботи з розмінування.

Голова Представництва «Всесвітня Лютеранська Федерація в Україні» підкреслив, що реалізація проєкту щодо ремонту приміщення лікарні має для них велике значення.

«Ми бачимо цей проєкт особливим і хочемо якісно його реалізувати. Ми обов’язково будемо співпрацювати з керівництвом лікарні та дотримуватися необхідних норм будівництва. Роботи буде виконано якісно, адже окрім контрактерів, які виконають ремонт, ми маємо також власний інженерний відділ», – повідомив Марк Муллан.

За його словами, окрім відновлення приміщень, для надання психологічної підтримки українцям, до Харкова також завітає відповідний фахівець із Всесвітньої Лютеранської Федерації.

Сторони обговорили деталі майбутнього співробітництва та планують невдовзі підписати Меморандум про співпрацю.