Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині підбили проміжні підсумки діяльності робочої групи «Прозорість та підзвітність» в Ізюмському районі

На Харківщині підбили проміжні підсумки діяльності робочої групи «Прозорість та підзвітність» в Ізюмському районі

Про це йшлося під час засідання обласної робочої групи «Прозорість та підзвітність» під головуванням її очільника – заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова.

Від початку поточного року на Ізюмщині проведено 3 засідання районної робочої групи «Прозорість та підзвітність». Тривають перевірки тендерних закупівель, контроль за використанням коштів місцевого бюджету, тренінги та навчання, а також інформування держслужбовців щодо своєчасного декларування. 

«Надважливим залишається питання доцільного використання залишкових коштів місцевих бюджетів. Маємо пам’ятати, що в країні триває війна з російськими окупантами. Тож відповідно до законодавства та без пекової ситуації в районах, варто посилювати допомогу українським захисникам цим коштом», - зазначив Євген Іванов. 

Також під час засідання приділили увагу тендерним закупівлям територіальних громад Ізюмського району.

«Деякі тендерні закупівлі будуть переглянуті додатково зі зниженням оголошеної вартості на 30%», - зазначив начальник Ізюмської РВА Степан Масельський.

В межах діяльності обласної робочої групи «Прозорість та підзвітність» тривають перевірки тендерних закупівель департаментами та структурними підрозділами Харківської ОВА. Департаментом містобудування та архітектури в 2023 році проведено 4 тендерні процедури. Вони стосувалися технічного огляду більш як 250 об’єктів, пошкоджених внаслідок дій російських окупантів.

«В тому числі, на основі цих перевірок профільні комісії встановлювали ступінь руйнувань та рекомендації щодо категорії ремонту за програмою «єВідновлення». Порушень про проведенні тендерних процедур чи можливих корупційних складових не виявлено», - зазначив директор Департаменту містобудування та архітектури ХОВА Антон Коротовських. 

Також з метою посилення контролю за використанням бюджетних коштів усіх рівнів, учасники робочої групи прийняли рішення збирати інформацію від голів райвійськ адміністрацій щодо тендерних закупівель, сума яких перевищує 1 мільйон гривень.