Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міжнародні партнери посилюватимуть допомогу жителям прифронтових та деокупованих територій Харківщини

Міжнародні партнери посилюватимуть допомогу жителям прифронтових та деокупованих територій Харківщини

Про це йшлося під час зустрічі заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова з представниками австрійської організації VOLKSHILFE та БО «Міжнародний благодійний фонд «SIRIUS».

Благодійники з перших місяців повномасштабного вторгнення допомагають жителям Харківщини. Нині посилюють допомогу мешканцям прифронтових та деокупованих територій. Системно надають продукти харчування, гігієнічні набори, а також балони з побутовим газом понад 30 тисячам родин.

«Допомога жителям деокупованих та постраждалих територій Харківщини – наш пріоритет. Організації працюють над збільшенням донорської фінансової підтримки в поточному році. Це дасть змогу охопити більшу кількість постраждалих родин та надалі підтримувати їх. Продовжуємо працювати на базі Регіонального офісу міжнародного співробітництва», - зазначив Євген Іванов.  

Крім того, міжнародні партнери працюють над проектом з психосоціальної реабілітації дітей із найбільш потерпаючої від дій російських окупантів тергромади – Куп’янської.

«Наразі проводимо перемовини із керівництвом Одеської ОВА щодо визначення безпечного місця в їхньому регіоні, куди можна було б перемістити 220 дітей Куп’янська на оздоровлення та ментальну реабілітацію. Водночас визначаємо перелік послуг, які надаватимуться дітям. Серед них психосоціальна допомога, pet-терапія, навчання», - зазначив президент Міжнародного БФ «SIRIUS» Олександр Жиленков.