Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині за тиждень сапери ДСНС знищили 233 боєприпаси

На Харківщині за тиждень сапери ДСНС знищили 233 боєприпаси

Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі повідомив речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

Минулого тижня піротехніки ДСНС здійснили 122 виїзди для знешкодження вибухонебезпечних предметів, всього було знищено 233 боєприпаси.

«Наразі на території Харківської області працюють 18 піротехнічних розрахунків ДСНС, 103 сапери та 37 одиниць техніки», – зауважив спікер.

Загалом з початку деокупації Харківщини було обстежено понад 4 361 га території, виявлено та знешкоджено майже 88 тис. одиниць ВНП.

«Укотре нагадую жителям Харківщини, особливо деокупованих територій, про високу мінну небезпеку. Якщо ви помітили будь-який імовірно вибухонебезпечний предмет, телефонуйте за одним із номерів: «101», «102» або «112» та повідомте про знахідку», – наголосив речник ГУ ДСНС України у Харківській області.

Також Євген Василенко нагадав про необхідність дотримання правил безпечної поведінки на кризі. Він зазначив, що наразі погодні умови, температурні коливання, сприяють тому, що крига тонка та крихка.

«Тому любителям зимової риболовлі та всім іншим, виходити наразі на лід заборонено, це небезпечно для життя та здоров’я», – сказав спікер.

З початку зими на водних об’єктах області сталося 4 трагічних випадки на кризі, з початку цього року нещасних випадків не було.