Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський обласний центр онкології забезпечують новим обладнанням

Харківський обласний центр онкології забезпечують новим обладнанням

Про це заступниця начальника ХОВА Олена Логвинова розповіла під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі.

В онкоцентрі медична допомога пацієнтам надається за 16 спеціальностями та кількома направленнями: хірургічна допомога, хіміотерапія, променева терапія.

«Харківський обласний центр онкології – це надкластерний, високоспеціалізований заклад охорони здоров'я, який надає допомогу пацієнтам з передпухлинною патологією та онкологічними захворюваннями. У складі онкоцентру є всі необхідні діагностичні підрозділи, реанімаційне відділення, відділення анестезіології, операційні блоки, поліклініка. Також працюють сім мультидисциплінарних комісій», – зауважила Олена Логвинова.

У 2023 році до поліклініки онкоцентру було здійснено 38 тисяч звернень, з них 9357 первинних. В онкоцентрі протягом 2023 року надали 4 704 пріоритетних послуги. 

«Наприкінці літа 2023 року онкоцентр порушив питання щодо придбання апарату брахітерапії. Харківська обласна військова адміністрація позитивно і оперативно розглянула це питання. Восени вже розпочався процес закупівлі і наприкінці 2023 року обладнання надійшло. Наразі завершуються ремонтні роботи у приміщенні, яке облаштовується для апарату. Також МОЗ здійснив закупівлю лінійних прискорювачів у 2023 році і невдовзі онкоцентр має отримати ще й таке обладнання», – прокоментувала заступниця начальника Харківської ОВА.