Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Від початку повномасштабного вторгнення рф піротехніки ДСНС обстежили понад 4 тисячі гектарів території

Від початку повномасштабного вторгнення рф піротехніки ДСНС обстежили понад 4 тисячі гектарів території

В Офіційному Медіацентрі ХОВА 5 лютого речник Головного управління ДСНС України у Харківській області Євген Василенко розповів про розмінування регіону.

Так, сапери зведеного загону ДСНС від початку повномасштабного вторгнення рф виявили та знешкодили 87 766 вибухонебезпечних предметів, а також обстежили 4 344 гектари території та 3045 кілометрів ліній електропередач.

«Протягом минулого тижня сапери виїжджали на знешкодження  вибухонебезпечних предметів 122 рази, знешкодили 228 боєприпасів. Загалом підрозділи Харківського гарнізону ДСНС здійснили 137 виїздів. З них 49 – на ліквідацію пожеж, зокрема, 8 виїздів були пов’язані з веденням бойових дій», – сказав Євген Василенко.

Він наголосив, що за тиждень не було підривів цивільного населення на вибухонебезпечних предметах.

«Хочемо попередити всіх жителів, зокрема, деокупованих територій області, про високу мінну небезпеку. Нагадуємо, помітивши будь-який підозрілий предмет, негайно треба викликати Службу порятунку за номерами 101 або 112, або правоохоронців – 102. До місця події прибудуть сапери, адже лише вони мають право знешкодити вибухонебезпечний предмет. Його буде знищено на місці або вивезено на спеціальний підривний майданчик», – зазначив речник Головного управління ДСНС України у Харківській області.

Окрім того, у ДСНС закликають дотримуватися правил пожежної безпеки у побуті та правил безпеки під час відпочинку на водних об’єктах. Адже за минулий рік на кризі сталося 9 трагічних випадків. Через коливання температури повітря цьогоріч крига на водоймах не завжди набуває достатньої міцності. Це становить певний ризик для людей, які виходять на лід, зокрема, рибалки, а також діти та дорослі, які зазвичай проводять свій відпочинок на кризі.

«Попереджаємо, що виходити на лід можна лише за стійкою морозної погоди. Забороняється виходити на лід, товщина і міцність якої вам невідомі. Не спускайтеся на лижах, санчатах та тюбінгах з крутого берега на неперевірений на міцність і товщину лід. Забороняється збиратися на кризі великими групами в одному місці. Не можна виходити на лід у місця з'єднання річок, у випадку швидкісної течії у цьому місці. І необхідно пильнувати за дозвіллям дітей та пояснювати їм про небезпеку тонкої криги. Якщо з вами сталася будь-яка подія або ви стали свідками такої події, негайно треба телефонувати за номером 101 або 112», – прокоментував Євген Василенко.