Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За півроку Центр допомоги врятованим підтримав понад тисячу громадян

За півроку Центр допомоги врятованим підтримав понад тисячу громадян

За даними Департаменту соціального захисту населення Харківської ОВА, послуги в Центрі отримали 1174 людини, з них 736 ВПО.

«Із вирішення соціальних питань звернулося 1010 осіб,  психологічну допомогу отримали  25 дітей та 107 дорослих, правову допомогу отримали 26 осіб», – підкреслили в Департаменті.

Зокрема кількість бенефіціарів, які постраждали або мали ризик постраждати від гендерно зумовленого насильства, та які отримали послуги в Центрі – 55 осіб, що постраждали від сексуального насильства, пов'язаного із конфліктом – 2 особи.

Також в Департаменті соціального захисту населення Харківської ОВА зазначили, що 30 січня з Благодійною організацією «Молодіжний благодійний фонд «Ініціатива» укладено Меморандум про співпрацю.

«Меморандум передбачає спільні дії щодо реалізації проєкту, спрямованого на розвиток спеціалізованих сервісів  підтримки постраждалих від насильства, а саме діяльності Центру допомоги врятованим у м. Харків та надання комплексної соціально-психологічної підтримки в одному місці особам, які постраждали від будь-якого виду насильства під час війни», – повідомили фахівці Департаменту.

До Центру допомоги врятованим можна звернутися в будні з 10:00 до 17:00 за адресою: вулиця Сумська, 37 (приміщення Харківського обласного Палацу дитячої та юнацької творчості). А також за телефоном: +38 066 457 74 17.

Нагадаємо, що Центр відкрили 20 липня минулого року за сприяння UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні. 

Довідково. В області забезпечено систематичне проведення  заходів щодо надання допомоги особам, які виїхали із зони бойових дій чи окупованих територій, постраждалим від гендерно зумовленого насильства та сексуального насильства пов’язаного з конфліктом, внутрішньо переміщеним особам,  а також місцевим жителям, які постраждали від військових дій. Зокрема заходи реалізуються на виконання регіональної соціальної Програми протидії торгівлі людьми  на період до 2025 року, затвердженої рішенням Харківської обласної ради від 05.10.2023 № 672-VIII та Регіонального плану заходів з реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року, затвердженого  начальником Харківської обласної військової адміністрації від 15.03.2023  № 01-61/1375.