Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Впродовж тижня на Харківщині сапери ДСНС знешкодили 168 боєприпасів

Впродовж тижня на Харківщині сапери ДСНС знешкодили 168 боєприпасів

Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі ХОВА розповів речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

Загалом в Харківській області працює 21 піротехнічний розрахунок зведеного загону ДСНС: 104 сапери та 38 одиниць техніки. Від початку повномасштабного вторгнення було обстежено 4 330 гектар території, 3032 км лінії електропередач, виявлено та знешкоджено 87 538 одиниць вибухонебезпечних предметів.

«Цього тижня випадків підриву цивільного населення на вибухонебезпечних предметах виявлено не було. Утім закликаємо жителів Харківщини особливо на деокупованих та постраждалих територіях бути особливо обачними, в жодному разі не чіпати підозрілих предметів і звертатися до саперів ДСНС за номерами 101 чи 112. Від початку повномасштабного вторгнення через нехтуваннями правил безпеки, внаслідок підриву постраждали 195 людей і 53 загинули», - зазначив Євген Василенко. 

Внаслідок масованого обстрілу Харкова 23 січня, зайнялися 7 пожеж у Київському та Салтівському районах міста. Ракети потрапили у житлові багатоповерхівки, навчальний заклад, іншу цивільну інфраструктуру. Понад 60 людей дістали поранень і 11 загинуло. Співробітниками ДСНС було врятовано 27 харків’ян. 

«Безпосередня загальна площа пожеж склала понад 400 квадратних метрів. До ліквідації наслідків ворожих обстрілів залучили 50 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 200 чоловік особового складу. І протягом двох днів рятувальники проводили аварійно-рятувальні роботи безпосередньо в п'ятиповерховому житловому будинку в селищі Жуковського міста Харкова», - розповів Євген Василенко. 

Впродовж тижня на Харківщині сталося 7 пожеж, не пов’язаних з ворожими обстрілами. Полум’я забрало життя 8 осіб, ще 2 дістали опіків. 

«Основні причини – порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації електронагрівальних приладів, несправність пічного опалення, а також коротке замкнення електропроводки», - додав Євген Василенко.