Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Впродовж тижня сапери ДСНС знищили 180 вибухонебезпечних предметів на Харківщині

Впродовж тижня сапери ДСНС знищили 180 вибухонебезпечних предметів на Харківщині

Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі розповів речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

Загалом на Харківщині працює 21 піротехнічний розрахунок ДСНС - 106 саперів, 42 одиниці техніки. Від початку повномасштабного вторгнення піротехніки обстежила більш як 4,3 тисячі гектари території, 3 025 кілометрів лінії електропередач. За увесь час розмінування виявлено та знешкоджено 87 370 вибухонебезпечних предметів.

«Минулого тижня в селищі Донець Ізюмського району внаслідок підриву загинув місцевий житель 1971 року народження. Його тіло виявили у підвалі багатоквартирного будинку. Попередньо, чоловік розбирав осколкову гранату і вона здетонувала. Вкотре нагадуємо бути максимально уважними та обережними, ні в якому разі не чіпати вибухонебезпечні предмети, не перекочувати, а негайно телефонувати до ДСНС. Лише після цього приїдуть сапери та знешкодять вибухівку», - зазначив Євген Василенко.   

Нагадуємо, якщо виявили підозрілий предмет, схожий на вибухонебезпечний, негайно повідомте про знахідку підрозділи ДСНС (за номером 101) або поліції (102).

Зокрема, внаслідок побутових пожеж впродовж минулого тижня на Харківщині загинуло 6 людей. Головні причини – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей, а також коротке замкнення електричної мережі. 

«Від початку поточного тижня на пожежах вже загинуло 3 особи. Сьогодні зранку в одному з будинків приватного сектору Харкова полум’я забрало життя 57-річного чоловіка та 61-річної жінки. В селі Краснопавлівка Лозівського району під час пожежі у будинку загинув 75-річний чоловік. Тобто, ми фіксуємо різке збільшення кількість загиблих на пожежах. Закликаємо усіх мешканців Харківської області дотримуватись правил пожежної безпеки у побуті, слідкувати за справністю пічного опалення, електрообладнання», - додав Євген Василенко.