Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Жителів Харківщини продовжують забезпечувати паливною деревиною

Жителів Харківщини продовжують забезпечувати паливною деревиною

Цьогоріч паливної деревини потребують більш як 28 тисяч приватних домогосподарств області в 54 громадах. Про це йшлося під час брифінгу заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова в Офіційному Медіацентрі облвійськ адміністрації.

В пріоритеті – забезпечення дровами жителів деокупованих та постраждалих територій, будинків без альтернативного опалення, соціально вразливих груп населення, родин учасників бойових дій. 

«Нововодолазька та Первомайська громади повідомили про відсутність потреби в забезпеченні дровами. Цього опалювального сезону потреба закривається за підтримки міжнародних партнерів та коштом громад. Так, за рахунок місцевих бюджетів передбачено забезпечити 6 342 домогосподарств, з яких вже забезпечено 3 926 домогосподарств. Міжнародні організації готові надати паливну деревину 21 727 домогосподарств, з яких вже забезпечено 9 928. Тобто, на сьогоднішній майже половина потреби у паливній деревині закрита», - зазначив Євген Іванов. 

До першої черги забезпечення увійшла 21 територіальна громада Харківської області, а саме: Золочівська, Вовчанська, Чкалівська, Старосалтівська, Ізюмська, Барвінківська, Борівська, Донецька, Савинська, Оскільська, Дергачівська, Липецька, Циркунівська, Купʼянська, Великобурлуцька, Кіндрашівська, Петропавлівська, Дворічанська, Курилівська, Вільхуватська, Шевченківська.

В другій черзі забезпечення 6 громад Харківщини: Печенізька, Малинівська, Слобожанська, Вільхівська, Малоданилівська та Харківська. 

«Водночас, держава надає субсидії в розмірі 16 200 гривень на придбання твердого палива. За останніми даними, послугою скористалися більш як 6,3 тисяч домогосподарств області», - додав Євген Іванов.