Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Понад 87 тисяч вибухонебезпечних предметів сапери ДСНС знищили на Харківщині з початку повномасштабного вторгнення рф

Понад 87 тисяч вибухонебезпечних предметів сапери ДСНС знищили на Харківщині з початку повномасштабного вторгнення рф

У Харківській області працюють сапери зведеного загону ДСНС, куди входить 21 піротехнічний розрахунок, 107 саперів та 42 одиниці техніки.

Про це розповів речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко 15 січня під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі Харківської ОВА.

«За минулий тиждень, з 8 по 14 січня, підрозділи Харківського гарнізону ДСНС здійснили 176 виїздів, з яких на ліквідацію пожеж – 71, на пожежі, пов'язані з ворожими обстрілами – 4», – зазначив Євген Василенко.

Окрім того, сапери виїжджали на знешкодження вибухонебезпечних предметів 89 разів, було знищено 188 боєприпасів. Загалом з початку повномасштабного вторгнення рф піротехніки ДСНС обстежили 4314 гектарів території, розмінували 3020 кілометрів ліній електропередач, де виявили та знешкодили 87 190 вибухонебезпечних предметів.

«Звертаємося до жителів Харківської області: будьте максимально уважними та обережними при виявленні будь-яких підозрілих предметів, негайно телефонуйте за номерами «101», «102» або «112». Зараз на Харківщині спостерігається досить суттєвий шар снігу. Закликаємо не відхилятися від узбіч доріг, не заходити в ті місцевості, де є досить суттєвий сніговий покрив, не гуляти у лісосмугах та лісах. А також утримайтеся від відвідування водойм та не ходіть вдовж берегової лінії», – сказав речник ГУ ДСНС України у Харківській області.