Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ворог намагається максимально навантажити нашу ППО – Олег Синєгубов

Ворог намагається максимально навантажити нашу ППО – Олег Синєгубов

Першочергове завдання від Президента України наразі – захист неба та інфраструктури. На цьому наголосив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі 5 січня.

«Робимо все можливе для того, щоб посилити протиповітряну оборону і змінити ситуацію, бути ефективними навіть проти ракетних систем С-300. Однак це важко, навіть враховуючи ті технічні характеристики ППО, яка загалом присутня на території України. У Харківській області нараховується більше 100 вогневих груп – це один із найвищих показників у країні», – сказав Олег Синєгубов.

Окрім того, він зауважив, що цієї осені спостерігається ворожа атака саме безпілотниками типу «Шахед». 

«Остання масована атака по нашій державі, де рф одночасно запускає і «Шахеди», і ракети, розрахована на те, щоб максимально навантажити українську ППО. Ми маємо вживати всіх необхідних заходів, щоб бути готовими до подібних ситуацій, зокрема і на Харківщині. Ворог почав обстрілювати ракетами С-300 передмістя, північ нашої території, чого раніше так часто і масовано не було. По цим населеним пунктам наносяться удари ще й керованими авіабомбами», – додав начальник ХОВА.

Також Олег Синєгубов підкреслив, що скупчення російських військ на різних напрямках Харківщини не фіксують.

«Наші військові вживають всіх необхідних заходів для того, щоб бути готовими до будь-якого розвитку подій. Окрім того, наразі триває дослідження щодо виробництва ракет, якими нещодавно рф завдала обстрілів по регіону», – прокоментував начальник ХОВА.