Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині понад 10 тисяч сімей впродовж року отримали допомогу від ЮНІСЕФ на 326 мільйонів гривень

На Харківщині понад 10 тисяч сімей впродовж року отримали допомогу від ЮНІСЕФ на 326 мільйонів гривень

Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Така підтримка – результат співпраці Харківської обласної військової адміністрації, Міністерства соцполітики України та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в межах багатоцільової програми грошової допомоги для вразливих родин із дітьми», – сказав Олег Синєгубов.

За словами начальника ХОВА, 8863 сімей з дітьми до 18 років, які проживають у деокупованих та наближених до лінії фронту громадах, загалом отримали 189 мільйонів гривень. Ще 1724 родини з дітьми з інвалідністю отримали допомогу у розмірі 113 мільйонів гривень для підготовки до зимового періоду та забезпечення першочергових потреб.

«Обласна військова адміністрація та ЮНІСЕФ також плідно співпрацюють над розвитком альтернативних форм виховання. Понад 1282 прийомних та патронатних родин, а також дитячі будинки сімейного типу отримали допомогу на загальну суму 24 мільйони гривень», – зазначив Олег Синєгубов.

Він додав, що в межах Програми підтримки й розвитку сімейних форм виховання в Харківській області на 2023-2027 роки від ЮНІСЕФ заплановані додаткові виплати, надання послуг та інформаційні заходи.

«Дякую Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) за значну підтримку Харківщини, надійне партнерство, вагому допомогу в реалізації низки обласних програм і проєктів, а також масштабну моніторингову й аналітичну роботу», – сказав Олег Синєгубов.

Програма грошової допомоги реалізується за фінансової підтримки Європейського союзу, урядів Португалії, Норвегії, Німеччини через German Federal Foreign Office (GFFO), Auswärtiges Amt та Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, а також національних комітетів ЮНІСЕФ, включаючи комітети з Португалії, Німеччини, Бельгії, Сполученого Королівства, Нідерландів, Іспанії, США, Швейцарії, Саудівської Аравії, Австрії, Франції, Чехії та інші.