Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протягом року на Харківщині відновили 41 об’єкт – Олег Синєгубов

Протягом року на Харківщині відновили 41 об’єкт – Олег Синєгубов

Начальник ХОВА Олег Синєгубов під час підсумкового брифінгу розповів про відновлення інфраструктури, електро-, водо- та газопостачання на території області.

Загалом за час деокупації електропостачання відновили в 390 населених пунктах. 67 населених пунктів ще залишаються без світла, проте 38 з них розташовується у 5-кілометровій зоні до активних бойових дій і є щільно замінованими. Також відновлено газопостачання у 138 населених пунктах, у понад 100 – ще тривають роботи.

«У 85% населених пунктів відновлено водопостачання. Один з проблемних водогонів маємо у Балаклії, який наразі ремонтуємо. Щодо захисту критичної інфраструктури працюємо на постійні основі. Окрім того, до опалювального сезону запустили 536 котелень, які працюють на 100%. Було підготовлено майже 2 тисячі кілометрів теплових мереж та 224 центральні теплові пункти», – сказав Олег Синєгубов.

Начальник Харківської ОВА додав, що цьогоріч значну роботу до підготовки опалювального сезону провели в Ізюмі – за кошти обласного бюджету встановили 10 модульних котелень. Вони забезпечили підключення 33 будинків та 1300 квартир – це майже 4300 жителів.

Окрім того, Олег Синєгубов підкреслив, що цьогоріч розпочалася реалізація 91 об’єкта відновлення, з яких 41 вже завершили, а 50 є перехідними на наступний рік. Так, лише з фонду ліквідації наслідків збройної агресії було виділено понад 1 мільярд гривень, завдяки чому розпочалося відновлення 62 об’єктів та придбали комунальну техніку. 

«Частину багатоквартирних будинків завершуємо цього року – 35 проєктів у містах Дергачі, Чугуїв, Лозова, Балаклія, у селищах Золочів і Старий Салтів, селі Нова Гусарівка. Ще відновили 6 закладів охорони здоров’я в селах Лісне, Великі Проходи, Руська Лозова, Черкаська Лозова, Малі Феськи та у місті Харків», – розповів начальник Харківської ОВА.

Він наголосив, що в 3 громадах відновлюють заклади освіти: Чугуївській, Мереф’янській та Старосалтівській. Ще два перехідних об’єкти на наступний рік – адмінбудівлі в Ізюмі та Руській Лозовій.

«Для нас так само дуже важливо відремонтувати адміністративні будівлі, оскільки це символ відновлення функціонування органів державної влади. У них передбачено надання послуг нашим громадянам, тому ці об'єкти є пріоритетними», – прокоментував Олег Синєгубов.