Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Ми прийняли «бюджет війни» - більшість видатків буде спрямована на ЗСУ», - Олег Синєгубов

«Ми прийняли «бюджет війни» - більшість видатків буде спрямована на ЗСУ», - Олег Синєгубов

Про це начальник Харківської обласної військової адміністрації повідомив під час підсумкового брифінгу.

На наступний рік для реалізації програми територіальної оборони Харківщини передбачається 464 мільйони гривень.

«Ще одна програма – це регіональна програма відновлення, розвитку та підтримки систем життєзабезпечення. Через цю програму ми так само фінансували потреби ЗСУ і потреби нашого відновлення. Всього майже 500 мільйонів ми одразу передбачили із видатків на підтримку  ЗСУ і можливе співфінансування на відновлення наших об’єктів», - додав Олег Синєгубов.

Також на Харківщині прийняли Комплексну програму підтримки Захисників і Захисниць України на 2024-2028 роки. За цією програмою передбачено фінансування 95,2 мільйони гривень на наступний рік.

«Ця програма у нас має бути профінансована на 100%. Тому що передбачені проєкти для нас є пріоритетними. Це дійсно істотна підтримка захисників і захисниць. Переконаний, що суму фінансування буде збільшено», - зазначив начальник Харківської ОВА. 

Ще один пріоритетний напрямок фінансування – програма соціального захисту населення, зокрема підтримка альтернативних форм виховання.  

«Кожна дитина на території Харківської області, яка позбавлена батьківського піклування або є сиротою, має віднайти свою сім’ю. У нас за час повномасштабного вторгнення було створено 14 дитячих будинків сімейного типу та 14 патронатних сімей. Це абсолютно лідерські показники серед усіх областей України. Тому маємо продовжувати цю тенденцію через впровадження важливих програм», - додав Олег Синєгубов.