Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Лозівській та Близнюківській громадах розглядають можливість старту офлайн-навчання в 2024 році

У Лозівській та Близнюківській громадах розглядають можливість старту офлайн-навчання в 2024 році

Про це повідомив під час підсумкового брифінгу начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Наразі визначені 43 пріоритетні заклади освіти в Лозівській та Близнюківській територіальних громадах, де безпекова ситуація дозволяє запустити офлайн-освіту. Для цього необхідно відновити або збудувати споруди цивільного захисту. Крім того, за підтримки фонду Говарда Баффета та ініціативи Першої леді Олени Зеленської в Лозівському районі збудують фабрику-кухню, яка забезпечуватиме навчальні заклади повноцінними обідами. Завершити будівництво планують наступного року. 

«Цей проєкт реалізуємо в межах Реформи шкільного харчування. Таку фабрику-кухню вже збудували в Бучі, а друга буде саме на Харківщині. Ми провели всі підготовчі роботи. Зараз проводимо фінальні перемовини з паном Говардом Баффетом, з його фондом, щоб отримати фінансування і реалізувати цей проект якомога швидше», - додав Олег Синєгубов. 

Також для повноцінного запуску шкільного харчування в пілотних громадах необхідно відремонтувати та переобладнати 41 і збудувати 2 повністю нових харчоблоки.

«Окрім ремонту та будівництва, проводитимемо курси з підвищення кваліфікації для 66 кухарів та 30 медсестер з дієтичного харчування. Передбачається, що весь ланцюг від саме приготування їжі до її доставки для дитини має бути одним, концептуально новим з усім обладнанням, де є мінімум втручання людини. Це і безпека, і якість харчування», - підкреслив начальник Харківської ОВА. 

Зокрема, для повноцінного запуску офлайн-навчання у Лозівській та Близнюківській громадах необхідно забезпечити навчальні заклади 32 автобусами для підвозу учнів. Також у дорожній карті передбачений ремонт автошляхів, якими курсуватиме шкільний транспорт, загальною протяжністю 734 кілометри. 

«Працюємо над цим з Міністерством освіти і науки України та Офісом Президента, аби отримати фінансування та субвенцію для реалізації цього проєкту. Розглядаємо варіант не лише офлайн-навчання, а й комбінованого або у дві зміни», - додав Олег Синєгубов.