Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У питаннях захисту держави IT-фахівці мають бути саме інтелектуальними лідерами – Олег Синєгубов

У питаннях захисту держави IT-фахівці мають бути саме інтелектуальними лідерами – Олег Синєгубов

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов взяв участь у заході від Kharkiv IT Cluster, де вони підбили підсумки роботи в регіоні за 2023 рік.

Як зазначив Олег Синєгубов, задля допомоги захисникам наступного року продовжиться співпраця з Kharkiv IT Cluster. 

«Kharkiv IT Cluster – це як велике промислове підприємство з глобальними можливостями. Під час війни існує багато викликів і ми не можемо в жодному разі забувати, якою ціною здобуваємо перемогу. Йде війна з застосуванням найсучасніших видів озброєння, тому тут важливо тримати лідерство, зокрема, у забезпеченості дронами. Так само на перший план виходять засоби радіоелектронної боротьби. У питаннях захисту держави IT-фахівці мають бути саме інтелектуальними лідерами», – сказав Олег Синєгубов.

Загалом до ком'юніті Kharkiv IT Cluster долучено понад 300 учасників та партнерів. На цьому наголосив під час онлайн-виступу голова наглядової ради Kharkiv IT Cluster Олександр Медовий.

«Маємо 3 ключових фокуси на 2023 рік: працювати для збереження IT-бізнесу учасників у нових умовах, допомагати Харківщині та всій Україні, інвестувати у майбутнє індустрії. До того ж зараз фіксуємо позитивний момент на Харківщині: компанії повертаються назад. Окрім того, багато організацій залишалися під час війни, за що їм дуже вдячні. Саме тому важливо їх підтримати, аби в регіон надходили необхідні податки», – прокоментував Олександр Медовий.

Виконавча директорка Kharkiv IT Cluster Ольга Шаповал додала, що люди мають бачити Харківщину своєю ключовою локацією для освіти та роботи вже зараз. 

«З обласною військовою адміністрацією ми співпрацюємо з першого дня повномасштабного вторгнення рф. І це завжди ефективний діалог, який налаштований на розв’язання конкретних завдань. Зокрема, вони мають на меті допомогти державі перемогти ворога, підтримати бізнес, створити робочі місця, повертати людей, поповнювати бюджет тощо», – зауважила Ольга Шаповал.