Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З початку епідсезону на грип і ГРВІ захворіли майже 27 тисяч жителів Харківської області

З початку епідсезону на грип і ГРВІ захворіли майже 27 тисяч жителів Харківської області

На сьогодні в регіоні 1612 хворих на грип та ГРВІ госпіталізовано, з них 554 – діти. Епідеміологічного підйому не зареєстровано.

Про це в ході брифінгу в Офіційному Медіацентрі повідомила заступниця начальника ХОВА Олена Логвинова.

«За результатами щотижневого аналізу захворюваності на 48 тижні року на грип та ГРВІ, з урахуванням випадків COVID-19, захворіла 2761 особа, з них 999 – діти віком до 17 років. У порівнянні з попереднім тижнем відмічається зниження захворюваності на 2%, серед дітей – майже на 6%. Впродовж тижня було госпіталізовано 152 особи, з них 47 – діти. Інтенсивність епідеміологічного процесу на низькому рівні», – розповіла Олена Логвинова.

Станом на 4 грудня вакцину проти грипу вже отримали 2680 осіб, у тому числі 91 дитина віком до п’яти років та 2146 медичних працівників. У поточному епідсезоні в області заплановано щепити понад 38 тисяч осіб.

Від початку епідемічного сезону в регіоні зареєстровано 34 летальні випадки серед хворих на COVID-19, зазначила заступниця начальника ХОВА.

«Наразі в регіоні діє 135 пунктів щеплення проти COVID-19. Кількість вакцин – достатня. На початку грудня область отримала понад 3500 доз Comirnaty для дорослих та дітей віком від 5 до 11 років та 400 доз вакцини Janssen. Найближчим часом очікуємо розподіл вакцин Comirnaty для боротьби зі штамом «Омікрон» для бустерних доз. Всі вакцини безкоштовні», – додала Олена Логвинова.