Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині розпочали навчання у межах експериментального проєкту «Помічник ветерана»

На Харківщині розпочали навчання у межах експериментального проєкту «Помічник ветерана»

Перші 8 громад Харківської області долучилися до експериментального проєкту «Помічник ветерана».

Як наголосив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, цей експериментальний проєкт з впровадження в Україні інституту помічника ветерана має на меті забезпечити індивідуальний професійний супровід ветеранів та членів їхніх сімей під час переходу з військової служби до цивільного життя. Усього на Харківщині було подано 25 заяв від охочих за принципом «рівний з рівним» працювати з ветеранами.

«Цього тижня на базі Центру ветеранського розвитку розпочалося навчання перших 9 кандидатів на помічників ветерана. Загалом фахівці займатимуться координаційною підтримкою та допомогою в отриманні необхідних довідок, шукатимуть програми підвищення кваліфікації та зайнятості, а також надаватимуть різні інші послуги, аби задовольнити потреби ветеранів. Сподіваємося, що наступного року  проєкт від Мінветеранів буде продовжено і більше людей зможуть пройти навчання», – зазначив Олег Синєгубов.

Так, вже проходять навчання представники Богодухівської, Валківської, Балаклійської, Красноградської, Лозівської, Чугуївської та Пісочинської територіальних громад. 

Нагадаємо, що помічниками ветеранів можуть стати самі ветерани, члени їхніх родин або рідні загиблих Захисників і Захисниць. Згодом їх планують працевлаштувати у громадах до установ, на які покладені функції сервісних офісів у справах ветеранів.

За додатковою інформацією стосовно експериментального проєкту «Помічник ветерана» можна звертатися до Управління у справах ветеранів за номером: 057-752-09-06.