Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Словенія планує надати фінансову допомогу у відновленні Ізюмської лікарні

Словенія планує надати фінансову допомогу у відновленні Ізюмської лікарні

Про це йшлося на зустрічі начальника ХОВА Олега Синєгубова із Надзвичайним і Повноважним послом Республіки Словенія в Україні Матеєю Превольшек.

У заході також взяли участь представники словенського Центру міжнародної співпраці й розвитку та Міністерства оборони Республіки Словенія.

В межах зустрічі обговорили безпекову ситуацію в регіоні та зосередили увагу на потребах Харківської області й, зокрема, міста Ізюм щодо відбудови і реконструкції пошкодженої соціальної інфраструктури внаслідок збройної агресії рф.

«Дякую Уряду Словенії за увагу та підтримку, яка надається Харківській області. Наразі маємо велику кількість викликів щодо відбудови об'єктів у регіоні, які були пошкоджені або зруйновані окупантами. Це заклади охорони здоров'я, житлові будинки, інфраструктура. Також потребуємо допомоги у будівництві укриттів для закладів освіти – у наступному році плануємо побудувати 19 таких об'єктів», – сказав Олег Синєгубов.

Матея Превольшек наголосила, що Уряд Словенії надаватиме необхідну підтримку Україні, доки це буде потрібно. Також вона висловила готовність сприяти відновленню Харківщини. 

«Наразі ми в процесі переведення 200 тисяч євро Фонду Олени Зеленської для відбудови Центральної міської лікарні Піщанської Богоматері в Ізюмі. Загалом ми налаштовані поглибити співпрацю у напрямку відновлення Харківської області», – сказала Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Словенія в Україні.