Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євген Іванов взяв участь у конференції «Реформа децентралізації: дорожня карта»

Євген Іванов взяв участь у конференції «Реформа децентралізації: дорожня карта»

Під час заходу у Києві учасники обговорювали питання економічного розвитку та фінансової спроможності територіальних громад, а також відбудову постраждалих та деокупованих територій.

Окрему увагу під час конференції приділили напрямку міжнародної співпраці між територіальними громадами і іноземними партнерами, утворенню побратимських відносин та спільному розвитку підприємств. 

«На Харківщині така робота активно ведеться на базі Регіонального офісу міжнародного співробітництва. В поточному році спільно з громадами, народними депутатами та громадськими організаціями вдалося знайти міста-побратими в американському штаті Юта та польських воєводствах. Така робота проводиться системно», - зазначив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов. 

Також під час конференції обговорили питання відбудови постраждалих та деокупованих територіальних громад. Цьогоріч на Харківщині роботи з відновлення тривають на 62 пошкоджених об’єктах.

«Найбільша увага приділяється відновленню критичної інфраструктури, об’єктам соціальної сфери та житловому сектору. Це першочергові напрями, які перебувають на контролі як у центральної влади, так і обласної та місцевої», - додав народний депутат України Олексій Красов.

Захід організували Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, USAID/HOVERLA, а також U-LEAD with Europe.