Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олена Логвинова з робочою поїздкою відвідала Богодухівський район

Олена Логвинова з робочою поїздкою відвідала Богодухівський район

Заступниця начальника ХОВА оглянула заклади охорони здоров'я у Золочівській та Богодухівській громадах, поспілкувалася з керівниками лікарень та Центрів первинної меддопомоги.

Олена Логвинова зауважила, що питання відбудови медичної сфери у деокупованих та постраждалих в результаті збройної агресії рф громадах регіону перебувають на особистому контролі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Центр первинної медичної допомоги Золочівської селищної ради розташований у прикордонній місцевості і від початку повномасштабного вторгнення зазнав значних руйнувань. Спільними зусиллями Харківської ОВА, районної військової адміністрації, органів місцевого самоврядування та міжнародних благодійних організацій медзаклад вдалося відремонтувати та відновити його функціонал.

«Всього Центр налічує 18 структурних підрозділів – 6 амбулаторій, 3 фельдшерсько-акушерські пункти та 9 пунктів здоров'я. На жаль, 10 підрозділів частково пошкоджені окупантами, 2 – зруйновані повністю. Наразі в більшості з них розпочати ремонтні роботи немає можливості через близькість активних бойових дій. Але у тих населених пунктах, де це можливо, відбудова триває», – розповіла Олена Логвинова.

Зокрема, в селі Малі Феськи Золочівської громади відновлюють амбулаторію за кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії та місцевого бюджету. Загальна кошторисна вартість об’єкта становить 13 мільйонів гривень. Будівельники виконали вже понад 85% робіт

Тривають роботи і в Богодухівській центральній районній лікарні. Наразі тут ремонтують приміщення інсультного відділення з ліжками для реабілітації. 

«Проєкт реалізується за обласною програмою «Ефективна медицина в громаді» на умовах співфінансування з органами місцевого самоврядування та представників бізнесу. Загальна його вартість становить близько 2 мільйонів гривень. Завершити ремонт планують до кінця поточного року», – зазначила заступниця начальника ХОВА.

Крім цього, ведеться активна робота щодо облаштування реабілітаційного відділення на базі Богодухівської ЦРЛ.