Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олена Логвинова оглянула реабілітаційне відділення в одному з медзакладів Харківського району

Олена Логвинова оглянула реабілітаційне відділення в одному з медзакладів Харківського району

Заступниця начальника Харківської ОВА обговорила з керівництвом лікарні питання розвитку медичної сфери у громаді та поспілкувалася з персоналом лікарні.

«За концепцією Міністерства охорони здоров'я України та відповідно до проєкту Харківської ОВА «Розбудова сучасної системи надання реабілітаційних послуг на засадах доказової медицини» на 2023/2024 роки, послуги з реабілітації надаються у двох надкластерних та кластерних медзакладах регіону. До цієї мережі планується долучити ще 15 закладів охорони здоров'я регіону. Кожен такий медзаклад передбачає розташування від 30 до 60 реабілітаційних ліжок, обладнаних у відповідності до вимог МОЗ», – розповіла Олена Логвинова.

Аби скористатися послугою амбулаторного чи стаціонарного курсу, необхідно отримати електронне направлення від сімейного лікаря або лікуючого фахівця. Послуги з реабілітації надаються безкоштовно та повністю покриваються Національною службою здоров'я України в межах Програми медичних гарантій, додала заступниця начальника ХОВА. 

Так, на базі однієї з лікарень Харківської області з травня цього року активно функціонує реабілітаційне відділення. Послуги пацієнтам надає висококваліфікована мультидисциплінарна команда, до якої входять лікарі медичної реабілітації, фізичні терапевти, ерготерапевти, психологи, психіатри, терапевти мовлення та асистенти.

За словами директорки медзакладу Світлани Бережної, реабілітаційне відділення забезпечене відповідним обладнанням та сучасною технікою.

«Станом на сьогодні, в нашому реабілітаційному відділенні по програмі стаціонарного лікування перебуває 20 пацієнтів, ще 12 хворих відновлюються за амбулаторною програмою. За весь період функціонування реабілітаційного відділення у нашому медзакладі  послугу з відновлення отримали близько 500 людей. Багатьма хворими реабілітація недооцінена. На моє переконання, це дуже дієвий та ефективний алгоритм лікування, який допомагає людям практично відновитися або адаптуватися до нових умов життя», – розповіла директорка медзакладу.