Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За тиждень у Харківській області сапери ДСНС знешкодили майже 550 боєприпасів

За тиждень у Харківській області сапери ДСНС знешкодили майже 550 боєприпасів

Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

На розмінування піротехніки ДСНС виїздили 180 разів до Богодухівського, Харківського, Чугуївського, Ізюмського, Куп’янського районів та міста Харкова. Виявили та знешкодили 548 вибухонебезпечних предметів. Загалом від початку повномасштабного вторгнення сапери знищили 78 137 боєприпасів та мін.

За минулий тиждень бійці Держслужби з надзвичайних ситуацій здійснили 225 виїздів. З них на ліквідації пожеж – 147 виїздів, а також 82 займання в екосистемах. Під час гасіння пожеж, надзвичайники евакуювали 2-х осіб, ще 2 зазнали поранень, одна людина загинула.

«Щороку восени починається так званий сезон паління сухостою. Нагадую, що самовільне спалювання листя – поза законом. Нехтування цим правилом призводить до масштабних пожеж. Особливо це стосується деокупованих територій, де спалювання сухостою може призвести до детонації вибухонебезпечних предметів», - наголосив Євген Василенко.

Від початку повномасштабного вторгнення, піротехніки ДСНС обстежили більш як 3630 га територій та 2620 кілометрів ліній електропередач.

Нагадуємо, у випадку виявлення підозрілого предмета необхідно звернутися за номерами 101, 102 або 112 та повідомити про вибухонебезпечну знахідку.