Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов привітав бійців ДСНС з професійним святом

Олег Синєгубов привітав бійців ДСНС з професійним святом

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов привітав вогнеборців регіону з Днем рятівника і передав почесні нагороди.

За мужність і самовідданість, виявлені у забезпеченні ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в умовах воєнного стану, зразкове виконання службових обов’язків та з нагоди Дня рятівника почесними грамотами та подяками відзначили 15 вогнеборців і піротехніків. З повним списком нагороджених можна ознайомитись за посиланням.

«На Харківщині служба особливо складна: в перші дні повномасштабного вторгнення ви під обстрілами ліквідовували наслідки ворожих атак, гасили пожежі, розбирали завали. На ваших підрозділах ще один виклик - розмінування територій області. Кожного дня крок за кроком ви обходите десятки гектарів землі. Величезна подяка і шана вам за вашу роботу, за порятунок, за постійну готовність служити суспільству», - зазначив Олег Синєгубов.

В межах заходу відбулося відкриття меморіальної дошки Володимиру Палюху – ветерану пожежної охорони, першому ректору Національного університету цивільного захисту України.

«Рік тому наша велика родина втратила Володимира Палюха. Для багатьох рятувальників він був наставником, вчителем і прикладом. Символічно, що дошку відкриваємо саме на будівлі, яку звели завдяки йому. Крім неї, було збудовано ще 50 об’єктів, на яких і досі несуть службу вогнеборці», - додав тимчасово виконуючий обов’язки начальника ГУ ДСНС в Харківській області Артем Астахов.