Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євген Іванов долучився до польсько-українського форуму місцевого самоврядування

Євген Іванов долучився до польсько-українського форуму місцевого самоврядування

Форум «Місцева економіка» проходить у польському місті Голенюв з 11 по 12 вересня. В заході беруть участь голови територіальних громад Харківщини та інших регіонів України.

На форумі обговорюють питання децентралізації, релокації бізнесу, укладання нових меморандумів про співпрацю між територіальними громадами та польськими гмінами.

«Щиро дякую Уряду Республіки Польща, кожному полякові за допомогу українцям та підтримку на політичній арені. Створення сприятливих умов та укладання меморандумів про співпрацю дасть стрімкий розвиток нашим громадам. Не менш важливим є питання розвитку бізнесу особливо для деокупованих територій, адже релокація підприємств дасть змогу створювати нові робочі місця, посилювати економіку Харківщини», - зазначив заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов.

Маршалак Західнопоморського воєводства Республіки Польща Ольгерд Геблевич у своєму вітальному слові підкреслив готовність до системної співпраці з Харківською областю на регіональному та місцевому рівнях.

«Зараз Україна переживає дуже складні часи, але ми не маємо права зупинятися на економічному фронті - маємо створювати умови для місцевого економічного розвитку громад, і досвід та партнерство наших польських колег для цього нам дуже потрібні», - зазначила голова ГО «Центр розвитку місцевого самоврядування» Діана Баринова.

Крім того, в межах заходу планується укладення меморандуму про співпрацю між містом Валки та гміною Голенюв. Також відбудеться підписання угоди про співпрацю між містом Голенюв та ГО «Центр розвитку місцевого самоврядування», який активно працює на території Харківської області. Це дасть можливість громадам Харківщини розширювати співпрацю із гмінами Польщі, в тому числі Західнопоморського воєводства.