Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Богодухівщині продовжують відновлювати об'єкти, пошкоджені внаслідок російської агресії

На Богодухівщині продовжують відновлювати об'єкти, пошкоджені внаслідок російської агресії

Про відновлення об'єктів на території Богодухівщини розповіли під час брифінгу директор Департаменту містобудування та архітектури ХОВА Антон Коротовських і начальник Богодухівської РВА Анатолій Рисцов.

Зокрема, коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії за співфінансування місцевого бюджету відбуваються аварійно-відновлювальні роботи амбулаторії в селі Малі Феськи та відновлення соціального гуртожитку в селищі Золочів.

«Загальна кошторисна вартість робіт у гуртожитку в Золочеві становить 3,9 млн грн. Підрядник запевнив, що на початку жовтня роботи будуть закінчені. А на амбулаторію в Малих Феськах, яка постраждала внаслідок удару ракетами С-300, виділили майже 13 млн грн. Також у 2023 році в Золочівській громаді відновлювали за кошти місцевого бюджету заклади освіти і Будинок дитячої та юнацької творчості. Переважно замінювали вікна і двері», – зазначив Анатолій Рисцов.

Він додав, що паралельно у Золочівській громаді розробляється проєктно-кошторисна документація на 11 об’єктів комунальної власності. Також протягом 2022 та 2023 років з використанням будівельних матеріалів для першочергових аварійно-ремонтних робіт було відновлено майже 550 приватних житлових будинків та 54 об’єкти комунальної власності.

Проводити відновлювальні роботи в районі допомагають міжнародні партнери. Так, благодійна організація «Acted» у 2023 році замінила вікна у 328 домоволодіннях. Наразі представники організації готують наступний етап програми, завдяки чому зможуть провести легкі та середні ремонти у пошкодженому житлі.

«Триває підготовка до опалювального сезону. Наразі громади готові на 87% до осінньо-зимового періоду. Наприклад, комплексно вже підготовлено 245 з 288 житлових будинків і 31 із 35 котельних», – додав начальник Богодухівської РВА.

Як повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури ХОВА, внаслідок російської агресії на території Богодухівського району зафіксовано 1276 фактів пошкоджень і руйнувань об’єктів. Найбільше постраждала Золочівська громада (1232 об’єкти), також є руйнування в Богодухівській ТГ (44 об’єкти).

«Постраждали від обстрілів 1054 індивідуальних житлових будинків. Також пошкоджень зазнали 67 багатоповерхівок, у яких зруйновано приблизно 220 квартир. Ця інформація не є остаточною, адже обстеження тривають», – сказав Антон Коротовських.