Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Жителі Харківщини вже отримали 56 млн грн компенсації по єВідновленню, схвалено виплати ще на майже 100 млн грн

Жителі Харківщини вже отримали 56 млн грн компенсації по єВідновленню, схвалено виплати ще на майже 100 млн грн

У регіоні пришвидшено роботу щодо обліку об'єктів нерухомості, пошкоджених або знищених в результаті збройної агресії рф.

Про це йшлося під час апаратної наради під керівництвом начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

«Продовжуємо працювати над наповненням реєстру пошкодженого нерухомого майна за програмою єВідновлення. Динаміку збавляти не можна. Кількість відповідних заяв від жителів громад, які найбільше постраждали від дій рашистів, збільшується. Додається ще одна опція – об'єкти нерухомості, які повністю зруйновані в результаті ворожої агресії. Особисто тримаю на контролі це питання. Вимога до очільників громад та районів – щодня разом відслідковуємо роботу за напрямом єВідновлення. Кожен має бути максимально ефективним на місцях», – сказав Олег Синєгубов.

Станом на сьогодні, до Реєстру внесено інформацію про 38 536 пошкоджених або зруйнованих об'єктів нерухомості у Харківській області. 

«Від початку реалізації програми єВідновлення жителі регіону подали 12 650 заяв щодо отримання грошової допомоги на ремонт пошкодженого житла. Найбільше заяв надійшло від власників нерухомості з Ізюмського, Харківського та Чугуївського районів. За програмою єВідновлення 760 заявників вже отримали грошову допомогу на суму 56,6 мільйона гривень. Також стосовно 1153 заявників було ухвалено рішення про надання компенсації на 96,5 мільйона гривень», – розповів директор Департаменту містобудування та архітектури ХОВА Антон Коротовських. 

Станом на сьогодні у 53 громадах регіону створено відповідні комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна за програмою єВідновлення, а у 49 громадах вони активно функціонують, додав директор Департаменту містобудування та архітектури ХОВА.