Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині впродовж тижня сапери ДСНС знищили 530 вибухонебезпечних предметів

На Харківщині впродовж тижня сапери ДСНС знищили 530 вибухонебезпечних предметів

Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі при ХОВА розповів речник ГУ ДСНС в Харківській області Євген Василенко.

За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова розмінування області триває в посиленому режимі. 

Сапери Державної служби з надзвичайних ситуацій виїжджають на виклики щодо розмінування в Богодухівський, Харківський, Ізюмський, Чугуївський та Куп’янський райони області. Від початку повномасштабного вторгнення піротехнічні підрозділи ДСНС обстежили 2314 кілометрів ліній електропередач, понад 3366 гектарів територій. Виявили та знешкодили майже 74,5 тисячі вибухонебезпечних предметів.

«Нині на Харківщині працюють 33 піротехнічні розрахунки ДСНС, 169 чоловік особового складу та 66 одиниць спецтехніки. Впродовж минулого тижня сапери залучалися 259 разів для знешкодження вибухонебезпечних предметів. Виявили та знищили 530 ворожих боєприпасів», - зазначив Євген Василенко. 

Від ворожих мін продовжує страждати мирне населення області. 25 липня у лісосмузі поблизу села Губарівка Богодухівського району виявили тіло хлопця 2001 року народження, який підірвався на гранаті. Усього від початку повномасштабного вторгнення внаслідок підриву вибухонебезпечних предметів загинуло 40 осіб.

«У разі виявлення підозрілого предмета в жодному разі не можна його торкатися. Відійдіть на небезпечну відстань - не менше 100 метрів - і повідомте про небезпечну знахідку ДСНС за номером "101" або Нацполіцію - "102"», - нагадав Євген Василенко.

Також у ДСНС закликають дотримуватися правил поведінки на воді. Минулого тижня рятувальники виявили у річці Сіверський Донець тіло 14-річної дівчини, яка напередодні зникла під час купання з мамою.

27 липня на одному з озер у Пісочинській громаді потонув чоловік 1977 року народження. Чоловік купався в забороненому для цього місці. Впродовж цього року на Харківщині потонули 46 осіб, у тому числі 2 дитини.