Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За тиждень піротехнічні підрозділи ДСНС виявили та знешкодили 529 боєприпасів

За тиждень піротехнічні підрозділи ДСНС виявили та знешкодили 529 боєприпасів

Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі при ХОВА розповів речник ГУ ДСНС у Харківській області Євген Василенко.

За дорученням начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова розмінування регіону триває в посиленому режимі, особливо на деокупованих територіях. 

Сапери зведеного загону Держслужби з надзвичайних ситуацій продовжують розміновувати території Харківського, Богодухівського, Чугуївського, Ізюмського та Куп’янського районів області, а також місто Харків. Від початку повномасштабного вторгнення піротехнічні підрозділи обстежили більш як 3,3 тисячі гектарів територій, понад 2,2 тисячі кілометрів ЛЕП. Виявили та знешкодили 73 910 вибухонебезпечних предметів. 

«Впродовж минулого тижня піротехнічні підрозділи ДСНС здійснили 308 виїздів для виявлення та ліквідації вибухонебезпечних предметів. Всього знешкоджено 529 боєприпасів. Нині в області працюють 33 піротехнічні розрахунки – 169 осіб та 66 одиниць спецтехніки», - повідомив Євген Василенко.

Впродовж останнього тижня сталося 3 підриви цивільних людей на вибухонебезпечних предметах. У селі Верхній Байрак Балаклійської громади 20 липня неподалік свого подвір’я 48-річний чоловік натрапив на невідомий боєприпас. Внаслідок вибуху зазнав поранень та був ушпиталений. 

21 липня поблизу села Турове Богодухівського району на протитанковій міні підірвався трактор К-750. Внаслідок вибуху сталося займання. Полум’я охопило 20 м2 території. Сільгосптехніка керувалася дистанційно, тому постраждалих серед цивільного населення не було.

Біля села Пильна Харківського району 23 липня на протитанковій міні підірвався легковик. Від отриманих травм водій загинув на місці.

«Вкотре закликаємо бути обачними. Не відвідувати ліси, водойми та колишні військові позиції на деокупованих територіях. Користуватися обстеженими, перевіреними дорогами. При виявленні вибухонебезпечного предмета звертайтеся за номерами «101», «112» та «102». Не намагайтеся пересувати підозрілий предмет», - закликає Євген Василенко.

Крім того Євген Василенко нагадує про важливість безпечної поведінки на воді. За минулий тиждень на водоймах регіону загинули четверо осіб, у тому числі 14-річна дівчина. Загалом з початку року на Харківщині потонули 44 людини.