Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Харнам провів робочу нараду щодо реконструкції приміщень обласної клінічної лікарні

Михайло Харнам провів робочу нараду щодо реконструкції приміщень обласної клінічної лікарні

Заступник начальника Харківської ОВА разом із керівництвом Департаменту охорони здоров'я та ХОКЛ обговорив плани щодо проведення ремонтних робіт у медзакладі.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів №174 щодо організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я Харківська обласна клінічна лікарня визнана Надкластерним медзакладом.

Щоб існуюче приймально-діагностичне відділення обласної лікарні відповідало стандартам і вимогам, про які йдеться у постанові Кабміну, за дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова було ухвалено рішення провести реконструкцію приміщень медзакладу.

«Наразі розробляються відповідні технічні завдання щодо функціоналу діючих приміщень та тих, які плануємо реконструювати або будувати. Обов'язково зробимо акцент на інклюзивності, впроваджуватимемо всі сучасні технології, які сьогодні використовують у будівництві. Попередньо вважаємо, що проект буде розбитий на три черги. Це пов'язано як із фінансуванням, так і з його технологічністю, аби не зупиняти роботу приймального відділення», – розповів Михайло Харнам. 

За словами заступниці директора Департаменту охорони здоров’я ХОВА Жанни Овчарової, зокрема планується зробити ремонт приміщення, в якому буде розташований новий апарат МРТ – його області планує передати МОЗ. Сьогодні на базі Обласної клінічної лікарні працює один апарат МРТ, який працює з 2003 року і вже не відповідає сучасним стандартам діагностики, морально та технічно застарілий . 

Разом із заступником начальника ХОВА Михайлом Харнамом керівництво Департаменту охорони здоров'я та Харківської обласної клінічної лікарні провели першу робочу нараду стосовно реконструкції, оглянули приміщення медзакладу та обговорили початок підготовчих робіт.