Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов з робочою поїздкою відвідав Козачу Лопань

Олег Синєгубов з робочою поїздкою відвідав Козачу Лопань

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов спільно з очільником ГУНП в Харківській області Володимиром Тимошком відвідали селище Козача Лопань, обговорили безпекову ситуацію, забезпечення громадян гуманітарною допомогою та надання соцпослуг.

Селище міського типу Козача Лопань перебувало під окупацією з перших тижнів повномасштабного вторгнення. Збройним Силам України вдалося звільнити населений пункт від російських загарбників у ході вересневого контрнаступу. Проте окупанти не припиняють тероризувати цивільне населення та чи не щодня обстрілювати населений пункт.

«Важливо забезпечувати населення гуманітарною допомогою, регулярно проводити пенсійні виплати. Окремий напрямок роботи – безпековий, поліцейські продовжують працювати із місцевим населенням та забезпечувати правопорядок на прикордонних територіях», - зазначив Олег Синєгубов.

Козачу Лопань повністю підключили до електропостачання в листопаді минулого року. Утім через ворожі удари по критичній інфраструктурі частина абонентів періодично лишається без електропостачання. Напередодні внаслідок одного з обстрілів світла не було в 750 домоволодінь. Фахівці обленерго виконали оперативний ремонт і змогли відновити електропостачання в той самий день.

До повномасштабного вторгнення в Козачій Лопані жили близько 7 тисяч людей. Нині тут – майже 2 тисячі жителів.