Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині сапери ДСНС протягом тижня знешкодили 640 боєприпасів

На Харківщині сапери ДСНС протягом тижня знешкодили 640 боєприпасів

За минулий тиждень піротехнічні підрозділи ДСНС виїжджали на знешкодження вибухонебезпечних предметів 292 рази. Про це на брифінгу повідомив речник ГУ ДСНС України в Харківській області Євген Василенко.

Він підкреслив, що сапери ДСНС продовжують працювати на деокупованих територіях, виїжджають на розмінування ліній електропередач, а також за заявками громадян до приватного сектору.

«Наразі на Харківщині працює 33 піротехнічні розрахунки ДСНС, 169 саперів та 66 одиниць техніки. На даний час ними обстежено 3 тис. 120 га території, більше ніж 2 тис. км ліній електропередач. Було виявлено та знешкоджено 71 тис. 738 вибухонебезпечних предметів», – повідомив Євген Василенко.

За даними речника ГУ ДСНС України в Харківській області, минулого тижня 4 цивільні особи, серед яких одна дитина, підірвалися на вибухонебезпечних предметах. 19 червня отримав осколкове поранення голови та лівої ноги 52-річний житель міста Ізюм. За попередніми даними, чоловік проводив господарчі роботи, розпалив багаття, в результаті вибуху невідомого ВНП він отримав поранення. Цього ж дня на березі річки поблизу села Оскіл Ізюмського району в результаті детонації протипіхотної міни постраждав 32-річний чоловік.

23 червня в результаті вибуху протипіхотної міни отримав множинні поранення тіла та рук 73-річний чоловік. Це сталося в селі Артемівка Печенізької громади Чугуївського району. Чоловік у лісі підняв протипіхотну міну “пелюстку”, яка здетонувала.

24 червня стався випадок з підривом неповнолітньої дитини в місті Південне Харківського району. 7-річний хлопчик бавився з патроном, через детонацію отримав поранення. Наразі дитина перебуває в лікарні.

Нагадуємо, в разі виявлення підозрілого предмета в жодному разі не торкайтеся його. Відійдіть на безпечну відстань та повідомте ДСНС за номером 101 або Нацполіцію - 102.