Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов взяв участь у регіональній конференції «Безбар’єрна Україна»

Олег Синєгубов взяв участь у регіональній конференції «Безбар’єрна Україна»

На Харківщині 6 травня відбулася регіональна конференція з безбар’єрності на тему «Безбар’єрна Україна».

Під час зустрічі презентували «Довідник безбар’єрності» – гід з толерантної взаємодії, створений за ініціативи першої леді України Олени Зеленської. 

Як зазначив на початку начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, в регіоні було затверджено обласний план заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні.

«Це дуже важлива зустріч, адже ми можемо обговорити стратегії щодо організації безбар’єрного простору на теренах міста Харкова та Харківської області. Безбар’єрність – це не лише питання доступності під час реконструкції чи будівництва тих чи інших об’єктів. Ми маємо на увазі безбар’єрність в абсолютно всіх сферах життя. Харківська ОВА реалізовуватиме всі проекти, які ухвалюються Офісом Президента та Офісом Першої Леді. Громадськість тут виступає певним важелем та контролерем», – наголосив Олег Синєгубов.

Окрім того, до двох панельних дискусій «Безбар‘єрність як нова суспільна норма» і «Місто без бар’єрів: особистий досвід» були залучені представники профільних департаментів ХОВА, соціальних служб та громадських організацій, а також люди з інвалідністю.