Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Будівлю Харківської обласної травматологічної лікарні відновлюють після російських обстрілів

Будівлю Харківської обласної травматологічної лікарні відновлюють після російських обстрілів

Відновлювальні роботи в лікарні виконані більш ніж на 55%. Завершити планують до кінця грудня.

Обласну травматологічну лікарню відбудовують за кошти субвенції з держбюджету. Загалом на відновлення об’єктів, постраждалих від російських обстрілів у Харківській області, починаючи з квітня цього року урядом було виділено декілька траншів. У квітні - 250 мільйонів гривень, ще 400 мільйонів - у вересні та 300 - у жовтні поточного року.

“За розпорядженням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, Департамент капітального будівництва був визначений замовником відновлювальних робіт на 69 об’єктах в регіоні, на 39 з них вони вже виконані”, - розповів Сергій Жуков.

Він зазначив, що вартість ремонту обласної травматологічної лікарні оцінили в 11 мільйонів гривень. Станом на зараз видатки складають близько 3 мільйонів гривень. За словами головного лікаря медзакладу Олександра Гаврикова, в результаті трьох російських ударів - двох бомбардувань і ракетного обстрілу - у приміщенні лікарні були пошкоджені 184 вікна й віконних блоків, плити-перекриття на трьох поверхах та бокові залізобетонні плити. Крім цього, постраждали всі внутрішні приміщення.

“На жаль, було втрачено частину медичного обладнання, зокрема, - рентген-апарат. Також пошкоджена дихальна апаратура. В операційній також знищено частину важливої медтехніки. Вибуховою хвилею маніпуляційні столи просто в рознесло на друзки. Дрібний інструментарій також втрачено незворотньо. Все це ми будемо намагатися відновити”, - розповів Олександр Гавриков.

Наразі у приміщенні травматологічної лікарні тривають відновлювальні роботи. Як розповів головний інженер-будівельник об’єкту Сергій Удовіков, згідно з планом фахівці ремонтних робіт демонтували усі пошкоджені несучі панелі, а на їх місце, для підсилення, встановили нові.

“Станом на сьогодні, ремонт всіх трьох перекриттів будівлі виконано на 100%. Також ми повністю завершили відновлення панелей, заклали їх залізобетоном та зробили підсилення. На черзі - ремонт віконних конструкцій”, - розповів Олександр Удовіков.