Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У поліції назвали дороги Харківщини, де суттєво збільшилась кількість ДТП

У поліції назвали дороги Харківщини, де суттєво збільшилась кількість ДТП

Стан безпеки дорожнього руху на автошляхах Харківської області розглянула Регіональна комісія з питань ТЕБ та НС.

Заступник голови ХОДА Михайло Черняк, який головував на засіданні, наголосив, що останнім часом Харківщина отримала негативну славу через значну кількість резонансних ДТП. Саме тому це питання потребує окремої уваги та було винесено на розгляд комісії.

Загальні статистичні дані щодо ситуації на дорогах регіону доповів начальник управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції в Харківській області Сергій Бірбасов.

Так, за наданою ним інформацією, за період з 1 січня по 30 листопада 2021 на території Харківської області (окрім Харкова) сталось 2549 ДТП (на 5,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року). При цьому кількість аварій із загиблими та травмованими знизилась на 14,6% (603 у 2021 році проти 704 у 2020-му).

«Основною причиною ДТП із загиблими та травмованими, які були скоєні протягом звітного періоду, є перевищення безпечної та встановленої швидкості руху (63,5 % від загальної кількості усіх ДТП)», - наголосив Сергій Бірбасов.

Він також перелічив дороги, на яких протягом року спостерігалося збільшення кількості ДТП.

 «Протягом 2021 року спостерігається збільшення загальної кількості ДТП із загиблими та травмованими на наступних дорогах загального користування: М-29 (Харків-Красноград-Перещепине) – 23, що на 130% більше ніж за аналогічний період минулого року; Р-46 (Харків-Охтирка) – 15, що на 25 % більше ніж за аналогічний період минулого року; Р-78 (Харків-Зміїв-Балаклія–Гороховатка) – 13, що на 44 % більше ніж за аналогічний період минулого року», - навів дані Сергій Бірбасов.

Він відзначив, що всі ці дороги нещодавно були відремонтовані, й на них почастішали випадки перевищення швидкості.

«Ми разом із Управлінням патрульної поліції проводимо аналіз та розв'язуємо питання щодо виставлення пересувних постів з вимірювачами швидкості TrueCam», - повідомив представник ГУ НП в Харківській області.

Також під час засідання заслухали звіт про роботу, яке провело Слобожанське міжрегіональне управління Укртрансбезпеки.

«За результатами роботи за 11 місяців 2021 року Управлінням перевірено пасажирського транспорту 2756 одиниць засобів та складено 1696 актів. За результатами розгляду справ про порушення автотранспортного законодавства винесено 1179 постанов про застосування адміністративно-господарських штрафів на загальну суму 3 293 070 грн», - повідомив начальник відділу державного контролю за безпекою на транспорті у Харківській області Слобожанського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки Самвел Арутюнян.

За його інформацією, також спільно з Нацполіцією, патрульною поліцією та СБУ Укртрансбезпека виявила 36 водіїв, які здійснюють свою діяльність поза межами правового поля – так званих «нелегалів». На них склали адміністративні протоколи та спрямували їх до суду.