Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У День Незалежності України в Харкові презентували виставку раритетних світлин

У День Незалежності України в Харкові презентували виставку раритетних світлин

У відкритті банерної експозиції «30 (к)років до Незалежності по-харківськи» взяв участь заступник голови Харківської ОДА Роман Семенуха.

Захід відбувся завдяки реалізації спільного проєкту Північно-Східного відділу Українського інституту національної пам’яті та Харківського літературного музею. Виставка експонуватиметься в садочку Літмузею до 24 вересня.

Відвідувачі можуть побачити світлини, на яких зображені місця, де харків’яни виборювали, а згодом відстоювали свою незалежність, простежити, як змінювалося місто та його жителі за останні 30 років. За словами організаторів, раритетні фото розкажуть про доленосний 1991-й, помаранчеву феєрію 2004-го та Революцію Гідності.

У презентації виставки взяв участь заступник голови Харківської ОДА Роман Семенуха. Він подякував організаторам заходу, які через світлини доносять до харків’ян їхню історію, події, які відбувалися не дуже давно, але встигли зробити свій вагомий внесок у розвиток української державності.

«Хочу подякувати організаторам цієї виставки, бо, як на мене, історична пам’ять – це найважливіше, що може бути. Ми повинні зробити якомога більше для того, щоб майбутні покоління дізнавались правду. Я думаю, що ми всі мусимо пам’ятати, якою ціною нам давалися свобода та незалежність», - сказав Роман Семенуха.

На думку авторки ідеї виставки, начальниці Північно-Східного відділу УІНП Марії Тахтаулової, 30 років незалежності довели, що заради мети, спільного майбутнього українці здатні дати відсіч несправедливості та ворогу.

«30 (к)років до Незалежності по-харківськи» – це розповідь, проілюстрована фотографіями з персональних архівів безпосередніх учасників подій і кінця 1980-х, і середини 2000-х, аж до сьогодення», - коментує Марія Тахтаулова.