Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент зустрівся зі спортсменами – переможцями та призерами Олімпіади у Токіо та їхніми тренерами

Президент зустрівся зі спортсменами – переможцями та призерами Олімпіади у Токіо та їхніми тренерами

Глава держави привітав олімпійців з успішним виступом на Іграх, де вони здобули 19 нагород.

«Ви своєю великою працею заробили таку кількість медалей. Я розумію, як складно готуватися до Олімпіади в час пандемії COVID-19. Ви всі – молодці, ви перемогли. Перемогли COVID, здолали відстань до цієї Олімпіади. А ми вас дуже підтримували», – наголосив Володимир Зеленський.

За його словами, нині держава опікується питаннями створення спортивної інфраструктури, посилює увагу до потреб спортсменів і тренерів.

«Ви це відчуєте. Ми побудуємо інфраструктуру, якій заздритимуть інші збірні. Україна буде гідно підтримувати наших великих спортсменів», – заявив Глава держави.

Крім того, Президент порушив питання щодо створення умов для повернення в Україну сильних тренерів, які зараз готують спортсменів для інших держав, а також для залучення іноземних фахівців.

Володимир Зеленський розповів, що у вересні під час візиту в Україну президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха буде представлена національна програма розвитку спортивної інфраструктури.

Глава держави також висловився за проведення у майбутньому в Україні Олімпійських ігор.

«У нас їх ніколи не було. Я не впевнений, що це відбудеться за наш час, але ми точно все побудуємо, щоб наступним поколінням було легше», – зазначив Володимир Зеленський.

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка подякував Главі держави за високу оцінку виступів українських олімпійців.

«Ми відчуваємо вашу підтримку і пишаємося таким ставленням, завдяки якому бачимо майбутнє українського спорту. Ми почули про ваше бачення щодо підготовки до Олімпійських ігор 2024 року в Парижі та 2028 року в Лос-Анджелесі. Ми бачимо сьогодні інфраструктуру, ставлення до спорту, і це мотивує наших фахівців», – зауважив він.

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт додав, що українські спортсмени можуть відверто говорити про наявні проблеми, і запевнив, що керівництво українського спорту робитиме все для їхнього розв'язання.

«Ви всі – герої України. Тому що ви з тренерами зробили все можливе, щоб привезти 19 нагород. Повірте мені, це немало», – наголосив Вадим Гутцайт.

Під час зустрічі Володимир Зеленський також вручив державні нагороди атлетам, які завоювали золоті, срібні та бронзові медалі на Олімпіаді - 2020, та їхнім тренерам.