Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Проєкт Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору презентують 4 березня

Проєкт Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору презентують 4 березня

Національну стратегію безбар’єрного простору розробляють в Україні за ініціативою Олени Зеленської. Мета стратегії – зробити безбар’єрність новою суспільною нормою.

До роботи над Національною стратегією зі створення безбар’єрного простору долучилося вже понад 150 експертів з усієї України. Вони працюють у тематичних групах за шістьма напрямками, охоплюючи різні сфери безбар’єрності: соціальну, освітню, економічну, громадянську, цифрову та фізичну. Пакет експертних пропозицій стане основою проєкту Нацстратегії безбар’єрності.

Координує роботу над Стратегією міжвідомча робоча група Кабінету Міністрів України під головуванням Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова.

До групи входять 11 міністрів, низка народних депутатів України, представники Офісу Президента України, державних органів влади, Національного інституту стратегічних досліджень, громадськості та експертної спільноти.

Аналітичну та технічну підтримку надають Центр економічного відновлення, ІСАР Єднання та ГО «Безбар'єрність» за сприяння проєкту ПРООН «Права людини для України».

Уже 4 березня проєкт Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору, сформований за напрацюваннями експертних груп, презентуватимуть на засіданні міжвідомчої робочої групи Кабінету Міністрів України.

Потім стартує процес широкого громадського обговорення проєкту Національної стратегії безбар’єрності, до якого зможе долучитися кожен.

Фіналізований та погоджений зі всіма дотичними органами державної влади документ буде переданий на розгляд та затвердження Кабінетом Міністрів України. Засідання КМУ, на якому планується затвердити Національну стратегію створення безбар’єрного простору в Україні, заплановане на середину квітня 2021 року.

Нагадаємо, імпульсом до створення Національної стратегії безбар’єрності став проєкт «Велика розмова про безбар’єрність», який ініціювала Перша леді Олена Зеленська. Відповіді учасників опитування, проведеного в межах цього проєкту, показали, що проблема бар’єрів турбує українців, адже стосується майже кожного.