Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Під час проведення виборів на Харківщині до безпекових заходів залучать 9000 правоохоронців

Під час проведення виборів на Харківщині до безпекових заходів залучать 9000 правоохоронців

У ХОДА відбулось останнє засідання обласної робочої групи з координації органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо сприяння виборчим комісіям у проведенні виборів.

Засідання пройшло 22 жовтня у селекторному режимі під керівництвом першої заступниці ХОДА Тетяни Єгорової-Луценко.

Вона наголосила, що напередодні та безпосередньо в день виборів на Харківщині спільно з правоохоронними органами необхідно забезпечити громадський порядок, недопущення проявів екстремізму, вжити заходів щодо запобігання різних провокацій, перш за все, на виборчих дільницях.

«Крім того, слід вирішити питання збереження виборчої документації та бюлетенів безпосередньо на виборчих дільницях, а також під час їхнього транспортування. Головному управлінню ДСНС України в Харківській області необхідно сприяти забезпеченню пожежної та техногенної безпеки на виборчих дільницях. Важливим є питання безперебійного та стабільного енергозабезпечення приміщень територіальних та дільничних виборчих комісій, а також забезпечення стабільного телефонного зв’язку», - підкреслила перша заступниця керівника області.

За даними керівництва ГУ Національної поліції, на Харківщині для забезпечення публічної безпеки та порядку під час проведення чергових місцевих виборів буде залучено понад 9 тис. правоохоронців, з них виборчі дільниці охоронятимуть майже 6 тис. працівників.

Керівник апарату ХОДА Володимир Клюцевський зазначив, що на всіх виборчих дільницях має бути в наявності запас засобів індивідуального захисту та дезінфекційних речовин.

«Від 100 до 300 резервних масок мають бути на кожній з 1664 дільниць - на випадок, якщо громадянин прийшов проголосувати, але не має при собі маски», - підкреслив Володимир Клюцевський.

Довідка. За даними начальниці відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату ХОДА Світлани Коломієць, станом на 22 жовтня до Державного реєстру виборців по Харківській області включено 2 млн 91 тис. 391 виборця. Кількість осіб з відміткою «нездатність самостійно пересуватися» - 29146. Вони включені до списку виборців як такі, які будуть голосувати вдома.