Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представникам громад розповіли, як створити якісну систему освіти

Представникам громад розповіли, як створити якісну систему освіти

13 серпня відбувся тематичний онлайн-семінар для представників органів місцевого самоврядування та місцевих органів управління у сфері освіти Харківської області.

Захід було організовано та проведено управлінням Державної служби якості освіти у Харківській області спільно з Департаментом науки і освіти ХОДА та відділом досліджень Східного регіону в м. Харкові ЦРД Національного інституту стратегічних досліджень.

Основною темою для обговорення стало питання забезпечення якісної освіти в громаді в умовах децентралізації.

В онлайн-семінарі взяла участь заступниця голови Державної служби якості освіти України Алла Бондар. За її словами, основним завданням служби є надання допомоги закладам освіти в розбудові внутрішньої системи забезпечення якості освіти, запровадження зовнішнього оцінювання діяльності закладів освіти та професійних компетентностей вчителів під час сертифікації. Також важливим є налагодження ефективної взаємодії з громадами задля забезпечення якості освіти, сприяння розвитку громадського експертного середовища.

Начальниця управління Державної служби якості освіти у Харківській області Світлана Вольянська зупинилася на нормативно-правових аспектах реалізації повноважень Державної служби якості освіти України та органів місцевого самоврядування в частині забезпечення якості освіти. Про організаційні аспекти забезпечення якості освіти в умовах децентралізації розповіла заступниця директора Департаменту науки і освіти ХОДА Лариса Карпова.

Під час онлайн-семінару акцентовано увагу на формуванні спільного розуміння якості освіти в регіоні, утвердження та підтримки нової культури якості освіти, налагодженні партнерської взаємодії з органами місцевого самоврядування у напрямі розбудови системи забезпечення якості освіти.