Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За останні роки Харківщина стала лідером за кількістю розпочатих і незавершених будівництв. Олексій Кучер

За останні роки Харківщина стала лідером за кількістю розпочатих і незавершених будівництв. Олексій Кучер

Голова ХОДА повідомив, що проводить інвентаризацію довгобудів.

Серед них - медичні амбулаторії, яких у 2018 році обіцяли збудувати 50 за рік, почали - 30, а реально збудували лише 7.

Це голова ХОДА заявив під час сесії обласної ради у ході обговорення питання програм будівництва. Зокрема, йшлося про виникнення довгобудів на території області: об’єктів, які почали зводити у 2017-2018 роках – і так і не добудували.

«Питання дуже гостре, ви правильно його порушуєте, але треба було ставити його трохи раніше, - звернувся Олексій Кучер до депутатів. - Ми маємо критичну ситуацію щодо об’єктів, які розпочалися і на сьогодні є незавершеними. Наша область за кількістю таких об’єктів є лідером – у негативному плані. І це дуже і дуже погано. Ми зараз робимо інвентаризацію, я додатково озвучу: що було розпочато, і розпочато в політичній площині».

Голова ХОДА зазначив, що серед таких об’єктів, зокрема, - сільські амбулаторії: з 30, які почали будувати ще у 2018 році, обіцяючи виконати роботи за рік, завершили лише 7.

«Окрім того, що не добудовано амбулаторії – і не зрозуміло, куди були витрачені кошти, - розпочато будівництво 4-х заводів з перероблення відходів. Так от для чого одночасно розпочати 4, витратити колосальні кошти – і не добудувати жодного? Розпочніть один, використовуйте його, а далі будуть кошти – розпочинайте інший. Але от такий підхід був до будівництва у Харківській області», - сказав керівник обласної адміністрації.

Директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Олексій Белоцький, відповідаючи на питання депутатів, зазначив, що позиція ХОДА – завершувати та вводити в експлуатацію всі об’єкти, будівництво яких було розпочато в минулі роки. Проте секвестр бюджету не дозволить зробити це одномоментно. Зокрема, це стосується і амбулаторій.

«Планувалося збудувати 30 амбулаторій, на сьогодні було збудовано і введено в експлуатацію тільки 7, решта 23 залишились довгим будівництвом. На попередній сесії у лютому були виділені кошти на добудову 7 амбулаторій, на сьогодні ми ведемо роботу з їх завершення. Щодо завершення наступних 16 амбулаторій - для цього необхідна сума близько 50 млн грн, тому ми будемо звертатись надалі до обласної ради, якщо буде можливість, щодо виділення коштів для завершення цієї програми в цілому», - сказав директор Департаменту капітального будівництва ХОДА.