Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські аграрії засіяли ярими культурами вже понад 143 тис. га

Харківські аграрії засіяли ярими культурами вже понад 143 тис. га

Посівна кампанія цього року за сприятливих погодних умов стартувала на 2 тижні раніше.

«Аграріями області в поточному році було підготовлено близько 1 млн га під посів ярих культур та здійснені всі необхідні агротехнічні заходи, внесення добрив, агрохімікатів та інше. Умови для проведення сільгоспробіт були переважного добрими та задовільними», - повідомили в Департаменті агропромислового розвитку ХОДА.

За інформацією департаменту, всі сільгосппідприємства області в умовах карантину продовжують працювати в штатному режимі, польові роботи проводять у строк.

«Переважна більшість господарств повністю забезпечена мінеральними добривами, засобами захисту рослин, насінням та паливно-мастильними матеріалами», - відзначили в департаменті.

За інформацією станом на 15 квітня, в області вже засіяли ярими культурами 143,4 тис. га. Так, ярі зернові посіяні на площі 125,5 тис. га (26,2% до прогнозу), у тому числі ранні зернові та зернобобові – на площі 118,4 тис. га (62,2%).

По культурах посіяно:

- 67,4 тис. га ярого ячменю (46,8% до прогнозу);
- 44,5 тис. га гороху (135,3%);
- 4,1 тис. га вівса (86,5%);
- 2,4 тис. га ярої пшениці (29%).

Також уже розпочали посів кукурудзи на зерно – зараз засіяна площа в 7,4 тис. га (2,6% від запланованого).

«Найбільші темпи з посіву ярих зернових та зернобобових культур - у Балаклійському, Великобурлуцькому, Шевченківському, Нововодолазькому та Лозівському районах», - відзначили в Департаменті АПР.

Також сільгосппідприємства розпочали посів технічних культур.

«Що стосується озимого клину, який становить 545,5 тис. га, то 85% сходів знаходяться в доброму та задовільному стані, 15% - слабкі й розріджені», - повідомили в департаменті.

Довідка. На допомогу аграріям уряд у 2020 році виділив 4 млрд грн. Зокрема, кошти спрямують на розвиток тваринництва, часткову компенсацію вартості сільгосптехніки вітчизняного виробництва тощо. Також на даний час у регіоні діє ініціатива Президента України щодо допомоги аграрному сектору. Сільгосппідприємства можуть отримати допомогу у вигляді знижки на пальне для забезпечення господарських потреб. «Гаряча лінія»: (044) 373-70-25, (044) 373-70-26

Теги